Nezinu, kā jums, bet man vasarā prasās gaisīgus, vieglus desertus. Par godu dzimšanas dienai (ne manai) obligāta bija deserta gatavošana. 🙂
Neapšaubāmi šo saldo var pagatavot miljards variācijās. Lūk, te būs viena no manām 10 variācijām. 🙂
Ko vajag?
-vājpiena biezpiens (180g x 3 paciņas)
-Jogurts (~400g) Pēc izvēles -ar garšam, bez garšām, ar laktozi, bez laktozes. Es ņēmu Valio zemeņu jogurtu bez laktozes.
-1 piena glāze
-1 želatīna paciņa
-3 banāni ripiņās(ņēmu sarkanos banānus, jo veikalā citi nebija. Pievēršot uzmanību cenai, tie uz atlaidi bija pat lētāki kā parastie. Starp citu – ļooooti gardi banāni! Vai arī man paveicās )
-stēvija (var, protams, saldināt ar cukuru vai medu)
Kā vajag?
-Sajaucam kopā jogurtu, pienu un biezpienu (izmantoju rokas blenderi)
-100 gramos silta ūdens izšķīdina želatīna paciņu, iejauc iekšā masā un kārtīgi, vienmērīgi samaisa.
-Samet deserta masā iekšā augļu gabaliņus un liek ledusskapī kā minimums uz 8-10 stundām. Pieļauju, ka, ja pieliktu vairāk želatīna, sacietētu ātrāk.
-Ņemam ārā, dekorējam ar augļiem un tiesājam nost. Nu ļoti garšīgi un labāk par jebkuru biskvītkūku. 🙂
-Ja gribas treknāku, iesaku Mascarpones sieru, saldo krējumu, skābo krējumu utt. Tad jārēķinās ar daudz lielāku uzturvērtību un noteikti būs grūti notiesāt milzu gabalu. 🙂