Biezpiena deserts ar augļiem

Nezinu, kā jums, bet man vasarā prasās gaisīgus, vieglus desertus. Par godu dzimšanas dienai (ne manai) obligāta bija deserta gatavošana. 🙂

Neapšaubāmi šo saldo var pagatavot miljards variācijās. Lūk, te būs viena no manām 10 variācijām. 🙂

Ko vajag?

-vājpiena biezpiens (180g x 3 paciņas)

-Jogurts (~400g) Pēc izvēles -ar garšam, bez garšām, ar laktozi, bez laktozes. Es ņēmu Valio zemeņu jogurtu bez laktozes.

-1 piena glāze

-1 želatīna paciņa

-3 banāni ripiņās(ņēmu sarkanos banānus, jo veikalā citi nebija. Pievēršot uzmanību cenai, tie uz atlaidi bija pat lētāki kā parastie. Starp citu – ļooooti gardi banāni! Vai arī man paveicās )

-stēvija (var, protams, saldināt ar cukuru vai medu)

Kā vajag?

-Sajaucam kopā jogurtu, pienu un biezpienu (izmantoju rokas blenderi)

Image

-100 gramos silta ūdens izšķīdina želatīna paciņu, iejauc iekšā masā un kārtīgi, vienmērīgi samaisa.

-Samet deserta masā iekšā augļu gabaliņus un liek ledusskapī kā minimums uz 8-10 stundām. Pieļauju, ka, ja pieliktu vairāk želatīna, sacietētu ātrāk.

-Ņemam ārā, dekorējam ar augļiem un tiesājam nost. Nu ļoti garšīgi un labāk par jebkuru biskvītkūku. 🙂

-Ja gribas treknāku, iesaku Mascarpones sieru, saldo krējumu, skābo krējumu utt. Tad jārēķinās ar daudz lielāku uzturvērtību un noteikti būs grūti notiesāt milzu gabalu. 🙂

Image

Komentēt