Par Anniju

IMG_5214

Pirms sāku rakstīt šo blogu, nemaz nenojautu, cik ļoti man tas patiks un “ievilks sevī”. Tad nu šī ir tā vieta, kur es atstāju daļu sevis. Noteikti piederu pie tiem cilvēkiem, kuri ir gardēži un ēdienu bauda, nevis ēd, lai izdzīvotu. Šeit atrodamās receptes būs lielākoties veselīgas un mazeļļainas, taču pa vidu noteikti atradīsies arī kas treknāks :)) Man vari sekot līdzi arī Facebook lapā Annijas Virtuvē https://www.facebook.com/AnnijasVirtuve .

Jāpiemin, ka uzturs ir tēma, par ko esmu mūža laikā izlasījusi visvairāk. Ar interesi iepazīstos ar jaunākajiem pētījumiem (tiem, kas tiešam ir pētījumi, nevis 10 cilvēku aptauja), rakstiem, grāmatām u.c. jebkāda veida kvalitatīvu literatūru. Ir radies diez gan skaidrs priekšstats par to, ko lielie uzņēmumi, farmācijas kompānijas un citi lielie tirgus spēlētāji grib, lai sabiedrība domā, kas vislielākajā mērā nesaskan ar to, kas cilvēkam būtu vislabāk. Tiesa- var teikt, ka mazāk zini, labāk guli, tomēr pētot uztura jautājumus sīkāk un analizējot neatkarīgus avotus, var secināt, ka peldēt pa straumi un ēst nešķirojot ir ne tikai tumsonība, bet arī kaitē veselībai. Jā, mēs esam dažādi un ārkārtīgi atšķirīgi reaģējam uz ēdienu, alkoholu, cigaretēm un jebkādiem citiem ietekmējošiem faktoriem. Un, jā, nav 1 pareizā dzīves formula visiem – cilvēks ir pārāk kompleksa būtne, lai tā būtu. Tomēr skaidrs ir viens – ieklausies savā ķermenī un viņš Tev pateiks paldies. Ja ne tagad, tad tajā brīdī, kad 70 gadu vecumā auklēsi mazbērnus un joprojām varēsi noskriet, ja ne 10, tad 5km noteikti. 🙂

Lai arī augstāko izglītību neesmu ieguvusi uztura jomā, esmu lūkojusi izglītoties šajā jomā gan kursos, gan pašmācības ceļā. Par uztura speciālistu nekādā ziņā neuzdodos un nevēlos uzdoties, taču lielākais prieks ir, kad paldies saka cilvēki, kuri vienkārši seko līdzi un iedvesmojoties ir guvuši labus rezultātus – sākuši gatavot veselīgāk un līdz ar ko izmaiņas pamanījuši arī savās aprisēs. Paralēli ar lielāko prieku apmeklēju pasākumus, kas stāsta par aktualitātēm pārtikas un veselības jomā un profesionāli esmu darbojusies arī kā pārtikas stiliste veikalu katalogiem.

Vēl mazliet par mani – piedzimu kā ļoti alerģisks bērniņš. Biju alerģiska (milzīgi nātrenes veida izsitumi) pret kviešiem, piena produktiem, olām, šokolādi, medu, visiem sarkanajiem augļiem un dārzeņiem, pret citrusaugļiem, medu utt. Tātad no bērnības zināju, kā ir, kad nedrīkst ēst visu. Tiesa, tad ēdienkarti pati sev nestādīju, par mani rūpējās vecmāmiņa un mamma. Alerģiju ar dažādām metodēm tomēr apkarot izdevās. Kura no tām bija īstā? Kas to lai zina. Tomēr joprojām izjūtu pietāti pret kviešu un piena produktiem, kur skepsi piena produktu jautājumā ir palielinājusi izlasītā literatūra. Mūsdienās daudziem bērniem un jau pieaugušiem diagnosticē jūtīgumu pret laktozi, glutēnu u.c. brīnumiem. Sākotnēji var likties – ārprāts? Ko lai ēd? Tad nu ceru, ka ar šī bloga recepšu palīdzību izdosies saprast, ka nekas traks tas nav! Un bieži vien tie, kuri kaut ko nedrīkst ēst alerģijas vai citas nepanesamības dēļ, ēd daudz veselīgāk un dažādāk nekā tiem, kuriem viss kārtībā.  🙂

Ja vēlies man kaut ko pateikt, pajautāt vai sadarboties- droši raksti uz aannija@gmail.com vai Facebookā!

Labu apetīti! 🙂

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s