Receptes “Defekts par Efektu”

Ko lai saka… nekļūdās tikai tas, kurš neko nedara. Jā, tieši tā, pat labākajiem pavāriem reizēm gadās misēkļi, kur nu vēl tiem, kuri gatavo prieka pēc. Pieļauju, ja tiktu veidota aptauja par to, kas visbiežāk aiziet grīstē, tad olu baltumu kulšanas neizdošanās būtu TOP3. Tad nu raksts tieši par to.

Kādu dienu vēlējos pie bezē cepumiem tikt. Nu, pieļāvu būtisku kļūdu, kuļot olu baltumus un nācās domāt, kur tādus pussakultus baltumus likt?! Tad nu piedāvāšu 2 receptes.

1. Gaisīgais banānu kultenis jeb gaisīgā pankūka

Jā, tieši tik vienkārši.

Kas nepieciešams? 

– ~100g pussakulti olu baltumi ( 🙂 )

-saspaidīti, nogatavojušies banāni

-kanēlis, kāds saldinātājs pēc izvēles

-eļļa (ar kokosriekstu eļļu būs burvīgs aromāts) vai sviests

Kas jādara?

-Sajaucam visu kopā, lejam pannā un liekam cepties uz mazas mazītiņas uguntiņas! Kāpēc tā? Jo pankūku nāksies griezt riņķī, bet, lai to izdarītu, augšai ir jābūt ne gluži cietai, bet ne arī vairs šķidrai. Pankūka jāgriež riņķī tad, kad apakšiņa kļuvusi brūna. Pieļauju, ka to pašu var izdarīt arī cepeškrāsnī.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

-Ēst var ar ievārījumu, medu vai vienu pašu, jo medus dod ļoti jauku saldumu. 🙂 Derēs arī svaigi augļi. Šīs noteikti būs kārtīgas fitnesa brokastis. 🙂 Pankūka sanāks ļoti gaisīga, viegla un salda.

2. Tējas maizīte

Dzerot tēju ir reizes, kad prasās kaut ko piegrauzt klāt. Šī būs kraukšķīga un vienkārša opcija 🙂

Kas nepieciešams?

~200g puskulti olu baltumi

-50g auzu klijas, 50g rīsu miltu (var aizstāt ar citām klijām un citiem miltiem)

-Žāvētas plūmes, aprikozes, rozīnes vai rieksti. Es liku plūmes un riekstus

-Saldinātājs – medus, stēvija, cukurs vai kas cits.

Kas jādara?

-Jaucam visu kopā un uz 20 minūtēm 180 grādos. Jāņem āra, kad sāk brūnēt. Sanāk kraukšķīgi 😉 Ēst var ar ievārījumu, iebiezināto pienu vai, piemēram, nutellu. Vai ko nu sirds kāro 🙂

FotorCreated IMG_4471

Komentēt