Garšīgākie gada notikumi – Riga Food un Gardēžu festivāls jau tūlīt!

Kā jau ierasts, septembrī norisinās vēderam iecienītākais, garšu kārpiņām iemīļotākais un degunam kārdinošākais gada notikums – Riga Food!

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad Riga Food norisinājās no trešdienas līdz sestdienai, šoreiz ir vairāk padomāts par apmeklētājiem un izstāde norisināsies no ceturtdienas līdz svētdienai (4.09-07.09.).

Jāpiemin, ka Gardēžu festivāls jeb Gastrofest norisināsies no 28.08.-07.09. un pie festivāla dalībniekiem, kafejnīcām, restorāniem un bāriem, būs iespējams izbaudīt īsu garšu kārpiņu virpuli ar īpašām akcijām, šefpavāru komplimentiem un vēl nebijušām ēdienkartēm. Festivālā piedalīsies kafejnīcas un restorāni kā no lielākām, tā mazākām pilsētām, tāpēc pasākums īpaši piemērots arī tiem, kas dzīvo ārpus Rīgas.

Taču kas interesants sagaida Riga Food izstādē?

-Jāatzīst, ka īstiem kulinārijas un garšu baudītājiem būs jāņem brīvdienas, jo katru dienu izstāde sola iepriecināt ar dažādiem pasākumiem un pārsteigumiem.

-Jāpiemin, ka plaši (ar katru gadu aiz vien plašāk!) tiks pārstāvēti nacionālie ražotāji un būs apskatāmi un nobaudāmi arī novadu stendi. (Izvēlies Latvijas preci! 🙂 )

-Izstādes laikā būs iespēja ne tikai nogaršot kulinārijas brīnumus, bet arī balsot par patīkamāko iepakojumu (uzvarētājs tiks noteikts svētdienā) un meklēt un atrast sadarbības partnerus (eksportam, piegādes tīklu paplašināšanai utt.).

-Paralēli izstādei norisināsies arī dažādi konkursi – Baristas konkurss, Ātrākā bārmeņa konkurss, Evian garšīgākā bezalkoholiskā kokteiļa konkurss (īpaša balva tiks piešķirta arī no atklātākajiem vērtētājiem – bērniem), Latvijas gada pavārzeļļa, Latvijas gada pavāra, Latvijas gada konditora konkurss un citi. Jāpiemin, ka apmeklētājiem būs iespēja nogaršot konditoru uz vietas gatavotos meistardarbus un novērtēt jau gatavos konkursa darbus, kuru tēma ir “Kūkas kā kleitas, kleitas kā kūkas”.

-Iedvesmu pasākumā var meklēt un atrast arī tie, kuriem interesē izglītība, kā arī, piemēram, biznesa inkubatoru darbība pārtikas nozarē. Būs iespēja nogaršot arī līdz šim ar biznesa inkubatora palīdzību izstrādātos produktus, piemēram, ābolu, topinambūru un zirņu čipsus.

-Ak, jā, īpaši priecē, ka šogad īpašu uzmanību dalībnieki pievērš veselīgam uzturam, kas nozīmē, ka pasaule kļūst par mazliet labāku vietu, kur dzīvot. 🙂

Neliels foto ieskats tajā, ar ko mūs kārdināja preses konferencē, kā arī kas sagaida Gastrofest un Riga Food izstādes apmeklētājus 🙂

food2

Par tēmu “Kūkas kā kleitas, kleitas kā kūkas”. Melleņu kēksiņi, kā arī auzu-speltas miltu cepumi saldu kleitu garnējumā.

food3

Streetburger ekoloģiskās gaļas burgerīši. Atzīšos, gardākie, manuprāt, ir ar vistu 🙂

food4

Baristas cienāja ar gardu Kolumbijas kafiju un burvīgiem zīmējumiem uz tās.

food6

Arī Pacho music cafe aicina pie sevis Gastrofestivāla laikā. Šoreiz pacienāja mūs ar biešu sulā mērcētiem persikiem, arbūzu ar siera krēmu, smalkmaizītēm un gardu siera-augļu kompozīciju.

food5

Mežrozītes.lv ir viens no Kurzemes biznesa inkubatora gala rezultātiem. Tas ir mazs ģimenes uzņēmums, kas nodarbojas ar mežrozīšu audzēšanu un pārstrādi. Produkti ir roku darbs un gatavoti tikai no dabīgām izejvielām. Iespējams tikt pie ievārījumiem, sīrupiem, sukādēm, džemiem un končām.

foodexpo

Par vēderiem rūpējas arī Pūre un Restorāns Terase, kas aicina pie sevis Gastrofestivāla laikā. Cienāja sākot ar maziem šokolādē ietītiem kēksiņiem, turpinot ar šokolādes ruleti un beidzot ar šokolādes pudiņu, kas gatavots no šokolādes, kanēļa un mazliet kukurūzas miltiem (gardi, starp citu!).

Tāpēc, ja kādā brīdī gribas sevi palutināt, uzzināt par jaunākajām aktualitātēm pārtikas nozarē vai atrast sadarbības partnerus, var un vajag noteikti apmeklēt Riga Food izstādi 4-7.09. Ķīpsalā.

Sīkāka info: http://www.bt1.lv/bt1/rigafood/?link=10000000

 

Komentēt