Visi jau zina to, ka banāns ir brīnumauglis un ar to jebkurš negaršīgākais smūtijs pēkšņi kļūst garšīgs. Visi zina, ka ar banāniem ir garšīgas arī pankūkas un maizes un būtība… jebkas. Ja vien garšo banāni 🙂
Banānu nice-cream jeb vegānais saldējums jau pāršalcis ne tikai Latviju, bet visu pasauli, jo tas patiešām ir ļoti krēmīgs un atgādina īstu saldējumu. Skaidrs, ka diemžēl no visiem augļiem tik laba konsistence nesanāk, bet ir vismaz viens auglis, ar ko tā sanāk lieliska – hurma!
Piedevām – saldējums patiešām veselīgs un bērniem ļoti, ļoti draudzīgs. Patiesi iesaku izmēģināt 🙂
Kas nepieciešams?
-Hurma (tik, cik daudz saldējuma gribas)
-ja ir vēlme, var pievienot garšvielas, piemēram, vaniļu vai kanēli
Kas jādara?
-Sagriež hurmu nelielos gabaliņos un liek saldētavā sasalt vai gandrīz sasalt.
-Izņem hurmu no saldētavas, mazliet atlaidina un liek blenderī vai jebkādā citā jaudīgā smalcinātājā.
-Maļ tik ilgi līdz ir iegūta viendabīga, krēmīga konsistence. Masa kļūst no tumši oranžas līdz gaiši oranžai! (attēlā krēms ir tumšāks nekā dzīvē)
Mājinieki, kam devu nogaršot, pat teica, ka esot mazliet trekna sajūta. Tā gan ir tikai ilūzija konsistences dēļ. 🙂
es parasti izmantoju bananus pankukaas. iznak lieliski- sakulju blenderii olas/kokosa pienu/bananu, kamer iznak gaisigi, pielieku risu miltus, izmaisu, super, sanak biezas pankukas, daudz labak ja visas sastavdaljas liek vienkarshi mikserii kopaa
PatīkPatīk
Paldies, ka padalījies! Jā, banāns tiešam ir foršs 🙂 Jācer vienīgi, ka nav super ķīmisks. Es mēdzu cept arī pankūkas no olu baltumiem (Balticovo) un plika banāna. Teorētiski sanāk kā olu kultenis ar banānu, bet nu man labāk patīk domāt, ka tās ir banānu pankūkas 😀
PatīkPublicējis 1 person
Annij, vai hurmu mizo vai liec saldēties ar visu mizu?
PatīkPatīk
Ups, atvaino, ka tik vēlu atbildu 🙂 Es liku saldēties ar visu mizu. Viendabīgāk droši vien būtu bez mizas, bet man netraucēja, tāpat diez gan labi sanāca. Tiesa, hurma bija diez gan nogatavojusies.
PatīkPublicējis 1 person