Kabači 4 veidu panējumos… kuri milti uzvarēs?

Jā, joprojām kabači manā virtuvē nav beigušies. Tad nu pēc sautējumiem un zupām saņēmos pagatavot tos visneveselīgākajā veidā – panējumā. Tomēr, ņemot vērā, ka kviešu milti manā virtuvē netiek izmantoti, izlēmu, ka pārbaudīšu, kāds alternatīvs panējums ir visgardākais! Eksperte nebiju es viena, mēs bijām 3… Rezultāti bija stipri līdzīgi un uzvarētāji tika noskaidroti. 🙂

Tātad, kas nepieciešams?

-100g auzu pārslas (vidēji rupji samaltas)

-100g rudzu milti

-100g rīsu milti

-100g griķu milti

-kabači (man bija 3)

-2 olas

-eļļa, sāls, cukurs

Kā darām?

-Klasiski – sakuļam olu, pievienojam garšvielas. Visus gatavoju vienā olā, lai neatšķirtos sāls,cukura garšas nianses.Fotor0810150621

-Sagriežam kabačus ripiņās, uzkarsējam pannu.

-Mērcējam olā, apviļājam miltos, cepam, kamēr apbrūninājies. 🙂

Fotor0810150747

Rezultātā ieguvu 4 veidu dažādos miltos panētus kabačus. Augšā no kreisās – rīsu milti, griķu milti, apakšā no kreisās – samaltas auzu pārslas, rudzu milti. Pirms balsojuma, protams, neteicu, kas ir kas, lai neietekmētos no stereotipiem. :)) Pēc balsojuma līderos pārliecinoši izvirzījās rīsu milti un samaltas auzu pārslas, taču galējais verdikts, slava un godalgas tika piešķirtas kabačiem ar auzu pārslu panējumu! Tas, ka auzu pārslas nebija smalki samaltas, radīja iespēju garoziņai kļūt īpaši kraukšķīgai, cepot eļļā. Draugs domāja, ka tās ir kādas sēkliņas, nevis auzu pārslas. :)) Jāpiemin, ka vismazāk man personīgi garšoja griķu miltu panējums, taču tas bija stipri līdzīgs ar rudziem. Lai labi garšo!

Fotor0810150944

(rudzu, griķu, rīsu, auzu)

Viena atbilde “Kabači 4 veidu panējumos… kuri milti uzvarēs?

  1. tieshi vakar domaju,ka ljoooooti gribu ceptus kabachus,bet negribu miltus… un she Tev-auzu paarslaas 🙂 paldies,pameghinashu :)) un doshu zinju kaa garshoja 🙂

    Patīk

Komentēt